de kleursalon
 

Welkom | De kleuranalyse | Voorbeelden | Prijzen | Contact

 

De kleuranalyse

Jij en je kleur

 

Je hebt het vast gemerkt. De ene kleur staat je beter dan de andere. Met die ene kleur kan je de wereld aan en de andere maakt bleek en ongezond.

 

Welke kleuren bij jou passen, is afhankelijk van drie kenmerken: je huidskleur, je haarkleur en de kleur van je ogen.

 

Deze drie kenmerken van jou “haken aan” bij de drie dimensies van kleur:

1

De mate waarin een kleur een koele of een warme ondertoon heeft. Kijk naar de kleurencirkel hieronder. In de cirkel zie je de drie primaire kleuren. Rood boven in en links en rechts geel en blauw. Alle andere kleuren ontstaan uit een menging van deze primaire kleuren. Kleuren die uit geel ontstaan hebben een warme ondertoon. Kleuren die uit blauw ontstaan hebben een koele ondertoon. “Hoe zit dat dan met groen?”, zul je vragen. Als de groen vooral uit blauw bestaat, spreken we van een koele groen. Bestaat de groen voor het merendeel uit geel, dan spreken we van een warme groen.

2

De mate van helderheid of gedemptheid van een kleur. Een heldere kleur is de meest pure vorm van de kleur. Hoe meer grijs er door de kleur wordt gemengd, hoe gedempter de kleur.

3

De mate van licht of donker van de kleur. Een lichte kleur heeft veel wit door de kleur gemengd en donker, het zal niet verbazen, heeft meer zwart door de kleur.

kleuranalyse

De Kleuranalyse

Tijdens de kleuranalyse bekijken we met behulp van gekleurde doeken welke kleuren het best bij jou passen. De KleurSalon gebruikt daarbij een kleursysteem met zes typen: drie “koele” types: zomer, zomer/winter en winter en drie “warme” types: lente, lente/herfst en herfst. De keuze uit zes typen is uitgebreider dan de gebruikelijke vier typen. Daarom is het uiteindelijke kleurpalet, beter op jouw huid, haar en ogen afgestemd.